Ga naar de homepage van Rijndorp Klimaat B.V.
disclaimer | © Rijndorp Klimaat B.V.
Verlichting magazijn 1.800 m2

In Alphen aan den Rijn is een internationaal bedrijf dat zich bezig houd met het ontwikkelen van producten voor klinische diagnostiek en farmaceutische producten.

Rijndorp heeft de verlichting in de gangpaden van het magazijn (ca. 1.800 m2) vervangen voor hoogfrequent TL5 armaturen, 1x 80Watt, met diepstralende hoogglans spiegel, voorzien van daglichtafhankelijke regeling in combinatie van aanwezigheidsdetectie. De oude TL verlichting met starters zijn gedemonteerd en als klein chemisch afval afgevoerd.

Dit houd in dat de verlichting alleen aan gaat als er een persoon in het desbetreffende gangpad loopt en tevens deze verlichting met een vooraf ingestelde Lux waarde dimt, als er via de dakramen voldoende daglicht toetreed. De bewegingsdetectie is na detectie een vooraf ingestelde tijd in bedrijf waarna deze automatisch weer uitschakelt.

Middels het gebouwbeheerssysteem is deze verlichting, geheel aan- of uit te zetten onafhankelijk of er iemand aanwezig is of niet.
Bij het inschakelen van de inbraakbeveiliging zal alle verlichting geheel uitgeschakeld zijn.

De bestaande reclame verlichting is voorzien van LED waarbij de oude TL verlichting is gedemonteerd. De buitenverlichting rondom het pand welke een preventieve werking heeft en hierdoor de gehele nacht brandt is tevens vervangen voor nieuwe buitenarmaturen voorzien van LED.

Dit alles geeft een aanzienlijke energiebesparing.

LED2    LED2LED3    LED4 

 Lichtlijn

Foto boven, lichtlijn gedimde situatie, dus zeer energie zuinig.(helder weer en/of zomer periode)
Foto onder, lichtlijn in niet gedimde situatie. (bewolkt weer en/of winter periode)

 IMG_4313

Foto beneden, lichtlijn en LED noodverlichting (groen controle lampje) en gaat pas branden bij spanningsuitval.

Magazijn verlichting